duminică, 25 septembrie 2011

Autişti celebri


Chiar dacă o persoană are autism, nu înseamnă că este nefolositoare. 
Pentru că nu vrem să ne credeţi pe cuvânt, vă invităm să citiţi rândurile de mai jos. Prezentăm în continuare câteva cazuri de autişti celebri care s-au dovedit a fi extrem de inteligenţi.


Povestea lui Jason McElwain este probabil cea mai cunoscută şi cea mai inspirată poveste a unei persoane cu autism. El a fost conducătorul echipei de baschet a şcolii în cartierul Rochester din New York. McElwain se antrena stând singur şi aruncând la coş timp de multe ore. 

Cu toate că practic nu era un membru al echipei din cauza înălţimii şi a performanţelor sale nu foarte bune, el iubea jocul de baschet atât de mult, încât a rămas cu echipa. I se permitea să joace în ultimele patru minute din ultimul meci al sezonului. În doar 4 minute, reuşea să marcheze 20 de puncte, unele aruncări valorând 3 puncte. 
Majoritatea jucătorilor nu pot marca atât de mult cu toate că joacă tot jocul.

El a devenit un model pentru mulţi autişti şi pentru mulţi părinţi care au copii cu autism.


Actriţa Daryl Hannah se spune că a fost diagnosticată cu "autism borderline" la vârsta de 3 ani. Dar are o carieră de mare succes ca actriţă. Serialele care au făcut-o celebră sunt Splash şi Kill Bill.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu